Снимка: МВнР Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева замина на официално

...
Снимка: МВнР Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева замина на официално
Коментари Харесай

Екатерина Захариева замина на официално посещение в Армения

Снимка: МВнР 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева замина на публично посещаване в Република Армения. На 28 октомври 2019 г. Екатерина Захариева ще организира договаряния с външния министър на Армения Зохраб Мнакацанян, написа novini.bg.

Двамата ще подпишат междуправителствен протокол за използване на Споразумението за реадмисия сред Европейския съюз и Армения. Екатерина Захариева и министърът на териториалната администрация и инфраструктура Сурен Папикян ще подпишат  междуправителствено съглашение за интернационален превоз и автомобилни транспорти.

В рамките на визитата си вицепремиерът и външен министър на България ще беседва и с премиера на Армения Никол Пашинян, както и със заместник-председателя на Народното събрание Вахе Енфиаджан, който е и началник на парламентарната група за другарство Армения-България.

Това е първото посещаване на Екатерина Захариева в Република Армения. Последното публично посещаване на равнище министър на външните работи сред двете страни бе на 15 януари 2016 година в България.

Между България и Армения съществуват обичайно другарски връзки.  10 800 български жители имат арменски генезис. През 2018 година страната ни е посетена от 5371 арменски туристи, а 3084 български туристи са били в Армения. Стокообменът за 2018 година възлиза на 27,3 млн. $.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР